Mijn orchideeen

Op deze pagina's laat ik foto's zien van mijn bloeiende planten. Veel planten heb ik als zaailing gekocht. Deze hebben dan vaak nog 5 tot 7 jaar nodig om uit te groeien tot een bloeibare plant. Je geduld wordt flink op de proef gesteld... Maar als de plant dan (eindelijk) bloeit, dan is de voldoening des te groter!

Ik hou een strikte indeling aan tussen de verschillende planten. Uiteraard eerst een onderverdeling naar familie.

Mijn grootste liefde zijn de Cattleya's. Dit was de eerste orchidee die ik kocht. Bij toeval liep ik er tegenaan in een tuincentrum. Ik was meteen onder de indruk van de kleurenpracht en de grootte van de bloem. Door veel te lezen, eerst in boeken en daarna internet, heb ik me kunnen verdiepen in de verzorging die deze planten nodig hebben. En dat is heel anders dan wat je 'gewent'  bent.

De volgende groep is de Guarianthe. Deze planten waren onderdeel van de Cattleya familie, maar zijn, na DNA onderzoek, ondergebracht in een aparte familie.

Als laatste volgen overige planten. Soms loop je ergens tegenaan en dan kun je 'm gewoon niet laten staan. Het is een bonte verzameling van van alles en nog wat.

Heb je vragen over deze planten, bijvoorbeeld over de verzorging, stuur me dan een berichtje via het contactformulier. Of plaats een bericht op het forum waarop ik actief ben, het Nederlands Orchideeën Forum.

Veel kijkplezier!

© 2017 In Lak'ech Ala K'in. All Rights Reserved.