Mijn garnalen

Mijn liefde voor garnalen is begonnen toen mijn man zijn aquarium wou wegdoen. In dit bakje zaten Caridina japonica. Zeer goede algeneters maar wel een beetje saai van kleur...

Na me flink ingelezen te hebben heb ik het bakje opnieuw opgezet met een pH verlagende bodem. Laten indraaien en een groepje Crystal red en Crystal black garnalen gekocht. Na een tijdje begonnen ze te kweken. Zo leuk om baby garnaaltjes te zien rond scharrelen!

Nu heb ik meerdere bakjes met diverse soorten waarbij het voor mij de uitdaging is om elke soort de best mogelijke leef- en kweek omstandigheden te geven. Daarom heeft elk bakje een andere bodem en andere waterwaarden. Wil je meer weten over de soorten die ik heb? Kijk op de betreffende pagina's: Caridina, Neocaridina en Caridina cf. Cantonensis.

Het houden en verzorgen van garnalen is soms best pittig. Loop je ergens tegenaan, of wil je meer informatie? Stuur me een mailtje via het contactformulier. Of kijk eens op het forum waarop ik actief ben en waar je veel info kunt vinden: het Garnalen en Kreeften forum.

© 2017 In Lak'ech Ala K'in. All Rights Reserved.